Hon. Charles L. Brieant Jr. Federal Building and Courthouse (S.D.N.Y.): Cell Phone Policy (2026)

Official source · some details unconfirmed Phones: Banned for the general public

Short answer: Cell phones, tape recorders and cameras are prohibited inside the courthouse; a device may be brought only with court authorization via the 'Application to Bring an Electronic Device Into the Courthouse'. Checked

CourtU.S. District Court for the Southern District of New York
Address300 Quarropas Street, White Plains, NY 10601-4150
Public phonesBanned for the general public
Rule for visitorsCell phones, tape recorders and cameras are prohibited inside the courthouse; a device may be brought only with court authorization via the 'Application to Bring an Electronic Device Into the Courthouse'.
JurorsJurors may bring only one electronic device and must check their phone with Court Security.
AttorneysStanding Order M10-468 applies; attorneys may apply to bring a device using the court's application form.
Governing orderStanding Order M10-468 (2014); Local Civil Rule 1.8

Federal and county courthouses set separate rules. If your case is in state or county court (traffic, family, most criminal cases, state jury duty), see New York county courthouses.

Other Federal Courthouses in New York

Frequently Asked Questions

Can I bring my phone into the Hon. Charles L. Brieant Jr. Federal Building and Courthouse?

Cell phones, tape recorders and cameras are prohibited inside the courthouse; a device may be brought only with court authorization via the 'Application to Bring an Electronic Device Into the Courthouse'.

Can jurors bring phones to the Hon. Charles L. Brieant Jr. Federal Building and Courthouse?

Jurors may bring only one electronic device and must check their phone with Court Security.

Can attorneys bring phones to the Hon. Charles L. Brieant Jr. Federal Building and Courthouse?

Standing Order M10-468 applies; attorneys may apply to bring a device using the court's application form.

Can I bring a gun or knife into a federal courthouse?

No. Federal law (18 U.S.C. § 930) prohibits firearms and dangerous weapons in federal court facilities, with narrow exceptions such as on-duty law enforcement.

Sources