San Antonio United States Courthouse (W.D. Tex.): Cell Phone Policy (2026)

Confirmed on official source Phones: Allowed for the public

Short answer: Individuals may bring cell phones into the San Antonio courthouse but may be asked to show security that the phone works. Phones must be turned off in every courtroom and may be used in the atrium if reasonable and not disruptive. No photographing, recording, broadcasting or televising inside the courthouse without court authorization; violators may be removed and their device forfeited to the Marshals. Checked

CourtU.S. District Court for the Western District of Texas
Address262 West Nueva Street, San Antonio, TX 78207 (U.S. District Clerk's Office, Room 1-400)
Public phonesAllowed for the public
Rule for visitorsIndividuals may bring cell phones into the San Antonio courthouse but may be asked to show security that the phone works. Phones must be turned off in every courtroom and may be used in the atrium if reasonable and not disruptive. No photographing, recording, broadcasting or televising inside the courthouse without court authorization; violators may be removed and their device forfeited to the Marshals.
Governing orderW.D. Tex. San Antonio Division Order Regarding Cell Phones and Electronic Devices (filed June 15, 2022)

Federal and county courthouses set separate rules. If your case is in state or county court (traffic, family, most criminal cases, state jury duty), see Texas county courthouses.

Other Federal Courthouses in Texas

Frequently Asked Questions

Can I bring my phone into the San Antonio United States Courthouse?

Individuals may bring cell phones into the San Antonio courthouse but may be asked to show security that the phone works. Phones must be turned off in every courtroom and may be used in the atrium if reasonable and not disruptive. No photographing, recording, broadcasting or televising inside the courthouse without court authorization; violators may be removed and their device forfeited to the Marshals.

Can I bring a gun or knife into a federal courthouse?

No. Federal law (18 U.S.C. § 930) prohibits firearms and dangerous weapons in federal court facilities, with narrow exceptions such as on-duty law enforcement.

Sources